Festivaler gillas av Rebellrobert

Festivaler är en riktig sommarplåga i hela Europa, och även i Sverige. En angenäm sommarplåga, för de förärar livet den där extra fina sommarkänslan, där en ljum, ljus kväll får ett poetiskt skimmer med musikens hjälp. Många människor tillsammans som lyssnar på musik är det som gör festivaler till något speciellt. Det vi inte kan uttrycka med ord förmedlar musiken och när vi är många tillsammans delar vi de stora känslor som vi så sällan annars upplever på det här sättet.

Festivaler är en älskad sommarplåga

Ut artisternas perspektiv är festivaler ett kul och ganska lätt sätt att förse trogna fans med musiken de gillar och ha en chans att få nya fans som inte hört musiken tidigare. Även Rebellrobert har gett sig in på festivaler de senaste åren. I takt med att hans musik uppmärksammas och den roll som gatumusiker som han är så trogen blir en accepterad form av konstnärsskap halkar möjligheten att uppträda på festivaler in i fokus. Det är visfestivaler, punkfestivaler och rockfestivaler som frågar Rebellrobert om ett uppträdande.

Många festivaler med bra program lockar publik

Festivaler i Sverige håller i genomsnitt en mycket hög kvalitetsnivå. De är välorganiserade och lyckas få till bra programmering med några dragplåster blandade med ett gäng nykomlingar och mindre kända artister. Så måste de flesta festivaler fungera, för att bara bjuda in dragplåster blir för dyrt, och om de bara stödjer nykomlingar skulle publiken utebli. Rebellrobert ligger någonstans mittemellan, för han är varken rikskändis eller helt okänd. På lokal nivå, i Stockholms tunnelbana där tusentals människor strömmar igenom dagligen, är han riktigt känd, och bland vissångare har han också etablerat sig. Kännetecknande för Rebellrobert är att han alltid gjort musik på det sätt han gör idag, med samma värderingar och budskap. Det är en positiv signal han sänder ut, som säger ungefär så här: Stå på er med det ni gör, så hittar ni en väg till slut.